Polisen anser det styrkt att det är den misstänkte som kommit över på fel sida, nu är förundersökningen kring dödsolyckan inlämnad till åklagare. Foto: SVT

Slättåkraolyckan: ”Styrkt att det är den misstänkte som kommit över på fel sida”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen är nu klar med förundersökningen kring dödsolyckan i Slättåkra, där en femårig flicka och en kvinna i 50-årsåldern miste livet.

Olyckan inträffade den 27 augusti förra året. Senare visade det sig att den man som kört den ena bilen varit alkoholpåverkad och saknat körkort. Polisen har sedan dess utrett olyckan och en digital rekonstruktion kring händelseförloppet har genomförts. Nu är den och förundersökningen klar och har lämnats vidare till åklagare.

Den misstänkte kom över på fel sida

Dödsolyckan i Slättåkra

– Vi anser att det är styrkt att det är den misstänkte som kommit över på fel sida. Men det är nu upp till åklagaren att bedöma om det håller för åtal, säger förundersökningsledare Andreas Gabrielsson till SVT Nyheter Halland.

Den misstänkte mannen, som är i 50-årsåldern, har erkänt rattfylleri och olovlig körning. Men nekat till grovt vållande till annans död, grovt vållande till kroppsskada och grov vårdslöshet i trafik.

P4 Halland var först med att rapportera om de stärkta misstankarna mot mannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsolyckan i Slättåkra

Mer i ämnet