Mysteriet med den flyttade bäcken i Tylösand kanske aldrig kommer att lösas. Foto: Johanna Holstein

Förundersökning om misstänkt miljöbrott i Tylösand nedlagd

Uppdaterad
Publicerad

Svaret på vem som flyttat Nyrebäcken i Tylösand kan förbli ett mysterium. Sju dagar efter att Halmstads kommun gjort polisanmälan om det misstänkta miljöbrottet lades ärendet ner av polis. Men i anmälan framkommer det nu att det funnits misstankar om vem som kan ligga bakom flytten.

I polisanmälan som Halmstads kommun gjort går det att utläsa att det redan i starten fanns en eller flera misstänkta för flytten av bäcken.

Men sju dagar senare lades förundersökningen ner med motiveringen att ”det inte går att bevisa att den eller de som varit misstänkta har gjort sig skyldiga till brott”.

”För vaga uppgifter”

Dessutom menar polisen i beslutet om nedläggning att de uppgifter som finns är för vaga för att kunna gå vidare i utredningen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hur har livet som bodde i den gamla bäcken klarat sig – och kan man bara flytta ett vattendrag utan att det får konsekvenser? Det svarar fiskekonsulenten Erika Axelsson på i klippet ovan. Foto: Johanna Holstein/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer