Verksamhetschefen i Laholms kultur- och utvecklingsnämnd lämnar sin tjänst efter den dyra beachvolleynotan. Foto: TT/SVT

Förvaltningschefen lämnar med omedelbar verkan

Uppdaterad
Publicerad

Verksamhetschefen i Laholms kultur- och utvecklingsnämnd lämnar sin tjänst med omedelbar verkan, rapporterar Laholms tidning. Detta efter att sommarens beachvolleyturnering resulterat i en chocknota.

Det var Laholms tidning som begärde ut samtliga bokförda transaktioner för beachvolleyturneringen i Mellbystrand och som kunde berätta att turneringen blev åtta gånger dyrare än budget.

Istället för de avsatta 200.000 kronorna landade notan på 1,8 miljoner kronor. Det är Laholms skattebetalare som får stå för kostnaderna, och därmed fått sponsra beachvolleyproffsens mat, resor och upphälle.

Nu berättar Laholms tidning att förvaltningschefen Ulf Mattsson lämnar sin tjänst med omedelbar verkan.

– Jag och min ordförande var överens om beslutet, skriver Ulf Mattsson i ett meddelande till SVT Nyheter Halland.

Han fortsätter:

– Jag har begärt att få sluta för att jag blivit tillsagd att ta det yttersta ansvaret för kostnaderna i samband med det beachvolleyboll-evenemang min verksamhet deltog i under 2017. Vilket jag har valt att göra.

LÄS MER: Volleybollturnering resulterade i chocknota

Tidigare i veckan lämnade Laholmspartiet in en motion där de krävde att verksamhetschefen och att samtliga ledamöter i nämnden byts ut. Bertil Johansson, Laholmspartiet, skrev att ”Det måste få konsekvenser för den som inte följer politiska beslut, utan kör egna race, och slösar med skattebetalarnas pengar”.

LÄS MER: Laholmspartiet kräver åtgärder efter chocknota

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.