Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Helt otroligt”, säger domaren Sami Dalali. I klippet berättar han om händelsen och känslorna efter beskedet att polisutredningen om olaga hot läggs ned. Foto: Marcus Alakangas/SVT

Fotbollsdomaren Sami Dalali polisanmälde hot efter match – besviken på nedlagd utredning

Uppdaterad
Publicerad

Sami Dalali har fortsatt som domare men rädslan och chocken satt kvar ett tag. Han är besviken över att polisen lagt ner utredningen efter att han anmält olaga hot efter en division 6 match i höstas.

– Tragiskt. Många domarkollegor har väntat på en fällande dom, säger Sami Dalai.

Det var efter en match på Ginstavallen utanför Falkenberg som en bortasupporter ska ha kommit fram till Sami Dalili. Det supporten sa upplevde Sami som ett hot och han gjorde en polisanmälan.

Polisens motivering till att utredningen nu lagts ner är att ord står mot ord i vittnesmålen. Utredaren vill inte kommentera ärendet mer, eftersom Sami Dalali överklagat beslutet -  för andra gången.

– Jag ser inte att vi kommer kunna styrka brott, säger utredaren Jesper Koch vid Falkenbergspolisen.

Vittne hörde vad som sades

”Helt otroligt” tycker Sami Dalali eftersom han menar att det finns ett vittne som styrker hans berättelse.

– Han hörde exakt vad som sades, säger han.

Åklagaren ska nu göra en bedömning om ärendet ska utredas vidare.

Så agerade hemmaklubben

För den polisanmälda supportern medförde händelsen att hans medlemskap i klubben drogs in och att han inte var välkommen till verksamheten under resten av året.

– Agerandet stämmer inte alls överens med våra värdegrunder, säger Niklas Uddén, ordförande för Slöinge Goif.

Förutom en rapport från Hallands fotbollförbund grundades klubbens beslut på egna samtal med supportern och andra som varit på plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.