• Viktigt meddelande:

    Det brinner i ett övergivet slakteri i södra delen av Hultsfred i Kalmar län med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kalmar. Läs mer

För att möta befolkningsökningen kan det byggas nytt vid Unnen i Unnaryd. Foto: SVT

Framtid Hylte vill ha strandnära bostäder vid Unnen

Publicerad

Hylte kommuns befolkning växer och därmed även behovet av bostäder. Framtid Hylte vill därför köpa mark för 14 tomter vid Unnens norra strand.

Partisamarbetet Framtid Hylte har sedan 2016 aktivt arbetat med att förvärva mark och ta fram detaljplaner i attraktiva lägen runt om i kommunen. Satsningar har bland annat gjorts i Torup och Hyltebruk.

Nu är siktet inställt på Unnaryd.

– Det byggs för lite i Hylte. Vi vill skapa attraktiva ställen att bo på och utveckla den östra delen av kommunen, säger Ronny Löfquist (S), kommunstyrelsens ordförande.

Ronny Löfquist (S) vill att det byggs mer i Hylte. Foto: SVT

Satsning på 7,5 miljoner

Tomterna är indelade i tre områden, där området närmast vattnet endast tillåter enplanshus. De två andra områdena tillåter även hus i flera plan och flerbostadshus.

Totalt avsätts 7,5 miljoner kronor, varav 3,5 miljoner till markinköp och 4 miljoner till exploatering.

– Det här är en väldigt stor satsning på att utveckla Unnaryd. Det motsvarar en satsning på 75 miljoner i Halmstad.

Om två veckor tar kommunfullmäktige ställning till förslaget, och om det klubbas igenom beräknas byggstart till våren 2020.

Inom det gula området vill Framtid Hylte att bostäderna ska byggas. Foto: Hylte kommun

Framtid Hylte

Visa

Framtid Hylte var under förra mandatperioden, 2015-2018, en koalitionen mellan Socialdemokraterna, Liberalerna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet och SPI Välfärden. Under nuvarande mandatperiod är de ingående partierna istället Socialdemokraterna, Liberalerna, Kommunens Väl och Vänsterpartiet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer