Fortsatt oviss framtid för eleverna på Getingeskolan

Uppdaterad
Publicerad

Idag beslutade barn- och ungdomsförvaltningen att beställa paviljonger till att ersätta de stängda lokalerna på Getingeskolan. Men kortsiktigt har man fortfarande ingen lösning för vart eleverna ska ta vägen.

– Vi har i dag fattat beslut om att beställa paviljonger. De är tänkta att användas som ersättningslokaler till de elever som nu har evakuerats, säger Tove Bergman som är ordförande i barn och ungdomsnämnden.

Inte klara förän i juni

Men enligt dem själva lär inte paviljongerna stå redo förän i juni nästa år. Hur situationen ska lösas fram tills dess är fortfarande oklart. I väntan på besked förläggs undervisningen till platser runt om i Halmstad.

Hälsoproblemen på Getingeskolan

– Imorgon drar vi igång undervisning för hela årskurs 6-9. Tills vidare är utbildningen förlagd till flera olika platser både i och utanför Halmstad. Undervisningen kommer främst bestå av aktiviteter relaterade till NO och idrott, säger Pauline Broholm Lindberg som är chef för barn- och ungdomsförvaltningen.

”Det är situationen just nu som behöver lösas”

Mattias Bengtsson, som är ledamot i Getingeskolans föräldraförening, ställer sig frågande till varför kommunen kallar till presskonferens kring ett sådant här besked.

– Det är situationen just nu som behöver lösas. Om barnen hade kunnat flytta in i paviljongerna nästa vecka så hade det kanske varit relevant, inte nu,  säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hälsoproblemen på Getingeskolan

Mer i ämnet