Det var den 9 januari som en privatperson hittade den misstänkt mördade mannen utanför Halmstad. Foto: SVT

Friad från Marbäcksmordet får skadestånd

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en person som friats från misstankarna om inblandning i det uppmärksammade mordet i Marbäck utanför Halmstad får nu statlig ersättning. Skadeståndet från Justitiekanslern ligger på drygt 165 000 kronor. Det här rapporterar nyhetsbyrån Siren.

Personen det gäller är en man i 50-årsåldern hemmahörande i Blekinge. Han satt frihetsberövad mellan mars och augusti 2018.

Enligt beslutet från JK har mannen rätt till ersättning för lidande enligt praxis. Hänsyn har tagits till att han varit misstänkt för synnerligen allvarlig brottslighet.

Man hittades död utanför Halmstad

Andra personer som friats i mordmålet har tidigare fått skadestånd, bland annat de två tvillingbröder som åtalades. De fick extra mycket ersättning med tanke på deras låga ålder vid tiden för gripandena.

Samtliga misstänkta friades både i tingsrätten och hovrätten.

Det var den 9 januari 2018 som en död man hittades i ett skogsparti utanför Marbäck. Han hade skjutits med tre skott från ett och samma vapen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Man hittades död utanför Halmstad

Mer i ämnet