”Vi hinner inte få is i det här milda vädret”, säger Frillesås ordförande Lars-Johan svanström. Foto: SVT

Frillesås hemmapremiär skjuts upp – för varmt för isläggning

Uppdaterad
Publicerad

Det går inte att lägga is på Sjöaremossens isbana till Frillesås tänkta hemmapremiär i bandyns elitserie. Det är helt enkelt för varmt.

Förra säsongen blev Frillesås BK:s bästa säsong någonsin när laget vann bandyallsvenskan. Nu är Frillesås det första herrlaget att representera Halland i den högsta serien.

På lördag premiärspelar laget borta mot den regerande svenska mästaren Edsbyn. Och på onsdag i nästa vecka var det alltså tänkt att hemmapremiären på Sjöaremossen skulle spelas.

Kungsbacka

Men så blir det inte eftersom det är för varmt för att lägga is. Faktum är att det inte går att säga exakt när det kan läggas is på banan, men givet är att temperaturen måste sjunka.

Hemmapremiären skjuts istället upp till i mitten av november.

Värsta scenariot? I klippet ovan berättar klubbens ordförande Lars-Johan Svanström om vad som händer om det går för lång tid innan det kan läggas is på Sjöaremossen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kungsbacka

Mer i ämnet