Foto: SVT/TT

Frillesås kan koppla guldgrepp

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagseftermiddagen tar Frillesås sig an toppkonkurrenten Lidköping. Vinner hallänningarna är man en ynka poäng ifrån att säkra platsen i Elitserien.

– Man spelar ju för att få uppleva de här riktigt häftiga matcherna, säger lagets tränare Mattias Johansson.

Bandysensationen Frillesås har gått som tåget i år. Laget toppar Bandyallsvenskan med tre matcher kvar att spela och vinner laget eftermiddagens match borta mot Lidköping är man en poäng ifrån att ta sig upp i bandyns finrum – Elitserien.

Frillesås tränare Mattias Johansson ser fram emot lördagens batalj mot tabellfyran Lidköping.

– Det är ett bra lag som ligger i toppen och de har visat att de är svårslagna, framförallt uppe i Lidköping, säger han.

Hur mycket finns Elitserien med i tankarna nu?

– Det är klart att det finns med, så är det. Samtidigt har vi sedan i julas pratat om att vi ska gilla läget. Man spelar ju för att få uppelva de här riktigt häftiga matcherna när det gäller något.

Flera matchbollar

Vinner Frillesås kan man säkra platsen i Elitserien i nästkommande match borta mot Gripen Trollhättan den 17:e februari. Skulle man gå på en nit där får laget istället en ny chans i säsongens allra sista match hemma på Sjöaremossen mot Tranås.

Fanns det här med som ett scenario för er när serien drog igång?

– Det ska jag inte säga men vi gick in med en känsla i gruppen av att vi var tillräckligt bra för att slå alla lag. Vårt mål var att vi skulle ha något att spela för inför sista omgången och det har vi ju nu, säger Mattias Johansson.

Uppdatering: Matchen mot Lidköping slutade 5-5. Frillesås ligger, med 20 spelade matcher, tre poäng före tvåan Falun i tabellen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.