• Tekniskt meddelande:

    Pga tekniska problem går vissa program just nu inte att se i SVT Play och på svt.se, vi beklagar detta och arbetar för en snar lösning.

Foto: TT/Christine Olsson

Frillesås och Åsa utan vatten – trasig pump bakom problemet

Publicerad

Flera boende i Frillesås och Åsa var under torsdagsmorgonen utan vatten på grund av en förmodad vattenläcka.
Kommunen letade efter läckan men kunde vid åtta-tiden konstatera att det rörde sig om en driftstörning på en vattenpump och kunde avvärja problemet.

Kommunen fick först information om problemet, som från början verkade vara en vattenläcka, vid 03-tiden natten till torsdagen.

– Än så länge är inte läckan hittad, sa Johannes på Kungsbacka kommuns jourtelefon under torsdagsmorgonen.

Exakt hur många hushåll som drabbades är oklart, men enligt personal på Kungsbacka kommuns jourtelefon ska det ha varit Frillesås och Åsa i Kungsbacka kommun som blivit utan vatten under morgonen.

– Vi vet inte exakt hur stort område det rör sig om, sa Johannes på Kungsbacka kommuns jourtelefon då.

Trasig vattenpump

Problemet kunde avvärjas vid åtta-tiden på torsdagsmorgonen och då skulle alla hushåll åter igen ha tillgång till vatten.

– Det blir kaos, vi blev nedringda. Men hela vår jourstyrka var ute vid tre på natten och letade efter vad vi först trodde var en vattenläcka, säger Jörgen Fredriksson, enhetschef på rörnätsdrift på Kungsbacka kommun.

Det visade sig sedan att det inte alls rörde sig om en vattenläcka, utan en driftstörning på en vattenpump.

– Nu har alla vatten igen. Frillesås får just nu Varbergsvatten och Åsa får vatten från Kungsbacka, säger Jörgen Fredriksson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer