När Martina Silander fick höra talas om branden började hon direkt grunna på hur hon skulle kunna hjälpa till. Foto: Privat/SVT

Frivilliga skänkte 15.000 kronor till branddrabbad familj

Publicerad

Insamlingen för den familj som drabbades i villabranden på Kärleken i Halmstad har nått över 15.000 kronor.
– Det är helt fantastiskt hur fina människor är, säger initiativtagaren Martina Silander.

Insamlingen skulle räcka till ”det nödvändigaste” – men reaktionerna på sociala medier bidrog till mycket mer. Efter 160 delningar på sin Facebooksida har Martina Silander fått in över 15.000 kronor.

– Det har varit översvällande positiva rektioner. Människor har varit så givmilda och ställer upp så kravlöst, säger Martina Silander.

LÄS MER: Barn befaras ha omkommit i villabrand

När hon fick höra talas om branden började hon direkt grunna på hur hon skulle kunna hjälpa till. Idén till en insamlingen föddes, och hon berättar att responsen från allmänheten har varit otroligt positiv.

Erbjöd husrum och bil

Utöver ekonomiska bidrag har hon mottagit kläder, skor och hygienartiklar. Nu är det såpass stora mängder att överskottet istället lämnas till Nattcaféet i Halmstad. Och människor fortsätter att skänka. En kvinna erbjöd både husrum och bil.

– Jag är imponerad över hur givmilda människor har varit. När det väl gäller brukar folk ställa upp, säger Martina Silander.

LÄS MER: Insamling för branddrabbad familj: ”Förlorat allt”

”Det har nått hennes hjärta”

Insamlingen fortsätter, och kommande ekonomiska bidrag kommer gå till att bygga upp en buffert för den drabbade kvinnan. Martina Silander vill rikta ett varmt tack till alla som har bidragit.

– Mamman blev glad under omständigheterna, om man nu kan bli glad i ett sådant här läge. Det har nått fram till hennes hjärta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Villabrand på Kärleken

Mer i ämnet