Visa alla (2)

Barn befaras ha omkommit i villabrand

Publicerad

En kraftig brand utbröt i en villa i Halmstad sent på fredagskvällen. Ett barn saknas och befaras ha omkommit i branden. Ytterligare tre personer har förts till sjukhus, varav en brandman. Polisens brottsrubricering är mordbrand, eftersom det rör sig om bostadshus.
– I nuläget misstänker polisen inget brott, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson

Räddningstjänsten larmades vid halv tolv på fredagen till en brand på Norra Utmarken i Halmstad. Två personer, en man och en kvinna, var ute ur huset när räddningstjänsten kom fram. De har förts till sjukhus med ambulans.

Rökdykare skickades in för att försöka rädda en person som uppgavs vara kvar inne i villan.

– Men det brann så kraftigt att vi fick backa, vi kunde inte göra mer, säger Peter Karlborg inre befäl vid räddningstjänsten i Halmstad, till TT.

Enligt Hallands sjukhus vårdas kvinnan för brännskador på intensivvårdsavdelningen. Mannen är oskadd och har lämnat sjukhuset. Även en brandman brandskadades under livräddningsinsatsen med rökdykning.

Barn saknas i branden

Den person som fortfarande saknas efter branden är ett barn i grundskoleåldern.

– Barnet är inte hittat. Vi befarar att barnet kan ha omkommit i branden, säger Magnus Wijk vid räddningstjänsten i Halmstad.

Huset har brunnit ner till grunden och eftersläckningsarbetet väntas pågå hela förmiddagen. Små lågor kunde fortfarande ses tidigt på lördagsmorgonen, säger SVT:s reporter på plats.

LÄS MER: Polisen söker fortsatt efter barn i nedbrunnet hus

– När jag körde hit på morgonen hade jag inte fått adressen, men jag kände redan direkt när jag kom till stadsdelen att det luktade rök. När jag sen kom till huset såg det ut som att det gått fort och brunnit mycket. Det var tur i oturen att ingen av de andra husen i närheten hade brunnit, säger Anders Fall, reporter på SVT Nyheter Halland.

Förundersökning inledd

Polisen ska också göra en teknisk undersökning av platsen, något man gör först när allt är släckt och allt har svalnat. Men man har redan inlett en förundersökning gällande mordbrand.

– Det blir klassat som mordbrand när man inleder en förundersökning eftersom det bor folk i huset. I nuläget misstänker polisen inget brott, men det får den tekniska utredningen visa, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson

Krismottagning i Kärlekens kyrka

Personal från kommunens krisgrupp, Posom-gruppen, finns på plats från klockan åtta vid Kärlekens kyrka på lördagsmorgonen för att möta dem som behöver stöd.

– Kyrkans personal och kommunens personal finns på plats där som ett stöd för omgivningen, säger Magnus Wijk.

Vet du mer? Mejla redaktionen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Villabrand på Kärleken

Mer i ämnet