Ett barn befaras ha omkommit i en villabrand på Kärleken i Halmstad. Foto: SVT

Polisen söker fortsatt efter barn i nedbrunnet hus

Uppdaterad
Publicerad

Ett barn befaras ha omkommit i en villabrand på Kärleken i Halmstad natten mellan fredagen och lördagen. Polisen har under söndagen sökt efter spår av kvarlevor bland brandresterna.

– Vi har tekniker som håller på och letar men exakt hur långt de har kommit kan jag inte svara på, sa polisens presstalesman under söndagsförmiddagen.

Larmet om villabranden på Kärleken i Halmstad kom strax innan midnatt på fredagskvällen. I huset befann sig då en kvinna, en man och ett barn.

Villabrand på Kärleken

Kvinnan vårdades inledningsvis på intensivvårdsavdelningen, men på lördagseftermiddagen kunde hon flyttas över till en vanlig vårdavdelning med lindriga rök- och brännskador.

Letar efter barnet

Mannen som befann sig huset klarade sig utan skador. Men barnet som också ska ha befunnit sig i huset vid branden har fortfarande inte hittats, och polisen arbetar utefter teorin att barnet omkommit i samband med branden.

Polisens tekniker har under söndagen sökt efter eventuella kvarlevor efter ett barn i brandresterna av en villabrand. Foto: SVT

Barnet har än så länge inte dykt upp någon annanstans?

– Nej, det finns inga sådana uppgifter, säger Christer Fuxborg.

LÄS MER: Kyrkan öppen för samtal för den som behöver

Enligt Christer Fuxborg kommer polisen fortsätta att leta i brandresterna tills man kan konstatera att barnet omkommit eller att det inte befunnit sig i huset under branden.

– Vi dammsuger en sådan här plats, så finns det något att hitta så hittar vi det, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Villabrand på Kärleken

Mer i ämnet