En person dog i branden. Foto: Räddningstjänsten

Fullt utvecklad villabrand i Haverdal – person befaras kvar i byggnaden

Uppdaterad
Publicerad

En fullt utvecklad brand härjade under torsdagsmorgonen i en villa i Haverdal. En person har under arbetet anträffats död.

– Anhöriga till personen har underrättats, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson till SVT Nyheter Halland.

Samtalet inkom strax före klockan 05.30 under torsdagsmorgonen då en granne larmade räddningstjänsten.

– Det brann rejält redan under larmsamtalet och villan var övertänd när vi kom fram till platsen, berättade Peter Stened, inre befäl hos räddningstjänsten.

Styrkor från Halmstad, Falkenberg, Harplinge och Getinge har arbetat med att försöka begränsa branden genom utvändig släckning.

– Det är många på plats och vi har varit inne och rökdykt i villan, och gör helt enkelt vad vi kan för att söka i huset, säger Peter Stened.

Han fortsätter:

– Det brinner såpass mycket att byggnaden är bortom all räddning.

Vid lunchtid kunde polisen meddela att en äldre kvinna anträffats död.

– Anhöriga till personen är underrättade, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson

Anmälan om misstänkt mordbrand

Enligt polisens presstalesperson är brandorsaken är okänd, men en anmälan om misstänkt mordbrand är upprättad och platsen är avspärrad.

– Vi gör det för att kunna utreda omständigheterna. En kriminalteknisk undersökning kommer att påbörjas under eftermiddagen och kommer att fortsätta under morgondagen, säger polisens presstalesperson Anna Göransson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.