• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Sörby, i Örebro kommun, Örebro län. Det brinner i en byggnad på Restalundsvägen 20 med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Örebro.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det bästa är att dansa”, säger elvaårige Ralf som i år hade sitt födelsedagskalas i en idrottshall. Ett kalas som hans mamma Lina Johansson tog initiativ till – och bjöd alla som ville komma. Foto: SVT/Stina Johansson

Uppmaningen från funkismamman Lina: Ha inkluderande barnkalas

Uppdaterad
Publicerad

Sonen Ralf har under skoltiden aldrig fått något inbjudningskort till barnkalas. Nu vill mamman Lina Johansson, från Halmstad, få föräldrar att tänka på att inte exkludera enskilda barn när de ordnar kalas.

– Det gör ju ont när man hör det. Det borde inte behöva vara så, säger hon.

Hallandsposten var först med att berätta om Linas tankar om barn som aldrig blir bjudna på barnkalas.

Ralf, som har autism och adhd, fyllde nyligen elva år och för att fira honom bjöd Lina Johansson in, via sociala medier, till födelsedagsfest i en idrottshall för alla barn som ville komma.

– Jag måste nå ut till andra barn i samma situation. Ralf är ju inte ensam om att inte bli bjuden på kalas, säger hon.

Följ med till Ralfs fartfyllda firande och hör Lina Johansson berätta mer om sina tankar om barnkalas i klippet!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.