Anders Wiss berättar mer om vad han tror är motivet bakom attackerna mot hästarna. Hästarna på bilden har inget med händelsen att göra. Foto: Kristian Åkergren/SVT, TT

Fyra hästar allvarligt skurna – har fått avlivas

Uppdaterad
Publicerad

Fyra hästar har under den första halvan av året blivit skurna så illa att de behövts avlivas. Händelserna ska ha inträffat i Varbergs kommuns inland och polisen ser ett samband mellan händelserna.

– Det är jätteallvarligt att man ger sig på försvarslösa djur som har någon form av förtroende för människan och inte misstänker att man ska göra dem illa. Jag tycker det är ett vidrigt brott, säger Anders Wiss, lokalpolisområdeschef i Varberg.

Nu går polisen ut och uppmanar allmänheten att vara vaksam i sitt närområde och att höra av sig med tips.

– Jag hade som hästägare varit mer uppmärksam. Kanske turas om hästägare emellan att ha extra koll. Framförallt varit uppmärksam om det kommer främmande människor till de här ställena som ofta ligger ute på landet, säger Anders Wiss.

I klippet ovan berättar Anders Wiss mer om vad motivet kan vara bakom attackerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.