En patron som hittades på brottsplatsen på Sperlingsgatan. Foto: Polisen

Fyra män åtalas för försök till mord

Publicerad

En man i 20-årsåldern blev skottskadad i benet i samband med en skottlossning i centrala Halmstad förra året. Nu åtalas fyra män misstänkta för försök till mord. En av de åtalade är också misstänkt för försök till grov utpressning då han försökt tilltvinga sig pengar från en förening.

Det var den 24 juni som polisen larmades om en skottlossning på Sperlingsgatan. På platsen fann polisen då en man i 20-årsåldern som blivit skjuten i benet.

I åtalet beskrivs det hur en av de misstänkta männen genom hot om våld vid upprepade tillfällen försökt få två personer att låta honom bli delägare i deras förening, och få del av föreningens pengar.

Hoten var bland annat av innebörden att målsägandenas familjer skulle fara illa eller dödas.

Kan finnas fler misstänkta gärningsmän

Kvällen för det misstänkta mordförsöket begav sig den misstänke utpressaren tillsammans med tre andra män till föreningens adress. Och det var i anslutning till föreninges lokal som skottlossningen ägde rum.

I åtalet påstås det att de fyra misstänkta männen i samråd med ytterligare några okända personer försökt beröva målsägandena livet. Det innebär att det kan finnas fler misstänkta i fallet.

Åklagaren yrkar på att tre av de fyra männen ska utvisas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.