Det var i anslutning till Sperlingsgatan i Halmstad som skottlossningen inträffade. Foto: Rickard Widgren/SVT

Två män häktas för skottlossning i Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

Två män häktades under söndagen misstänkta för att ligga bakom den skottlossning som ägde rum i Halmstad förra söndagen då en man sköts i benet. Båda förnekar brott och polisen misstänker att fler gärningsmän kan vara inblandade.

Det var på Varbergs tingsrätt som häktningsförhandlingarna hölls.

– De båda männen blir häktade på sannolika skäl misstänkta för försök till mord, säger Lars-Gunnar Perlinger, ställföreträdande chef för grova brott vid polisen i Halland.

Greps i polishusets reception

Det var vid 20-tiden på söndagen den 24 juni som skottlossningen inträffade. En man i 20-årsåldern hittades på en innergård i anslutning till Sperlingsgatan i Halmstad. Han hade skjutits i benet och fick föras till sjukhus med lindriga skador. Följande dag skrevs han ut.

Samtidigt anhölls två män i sin frånvaro. Polisen gjorde husrannsakningar i deras hem. Under torsdagseftermiddagen stegade de båda männen in på polisstationen i Halmstad för att ta reda på varför och kunde då gripas.

– Båda har lämnat en berättelse, men eftersom det skett bakom stängda dörrar kan jag inte gå ut med vad. Men jag kan bekräfta att de förnekar brott, säger Lars Gunnar Perlinger.

Ska hållas fler förhör

De båda männen är sedan tidigare okända av polisen och har aldrig tidigare straffats för något brott.

Polisen misstänker att det kan vara fler som är inblandade i skottlossningen. Nu jobbar man vidare med att försöka ta reda på om det är så.

– Det var mycket folk på platsen i samband med det här. En del kommer vi att förhöra igen. Sen finns det en del tekniska spår som måste analyseras, säger Lars-Gunnar Perlinger.

Åtal ska vara väckt senast den 13e juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.