Fyra personer gripna efter polisjakt på E6

Uppdaterad
Publicerad

På måndagsförmiddagen inledde polisen ett förföljande på E6 efter att en förare vägrat stanna. Flertalet polispatruller deltog i insatsen som slutade i att bilen krockade med en skåpbil. Fyra personer kunde gripas och misstänks nu för flera brott.

– De misstänkta är i 15-20-årsåldern, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Det var under måndagsförmiddagen som en polispatrull fick syn på en bil som varit inblandad i ett inbrott under helgen. När patrullen försökte stanna bilen i höjd med Falkenberg avvek föraren och polisen inledde ett förföljande.

– Det var många patruller som deltog, men utspridda – alla var inte hack i häl, säger Peter Adlersson.

Under färden ska någon av personerna i bilen ha kastat ut en mc-hjälm mot polisen men utan att träffa. Förföljandet pågick i cirka 20 minuter på småvägar och slutligen ut på E6 igen. I höjd med Halmstad krockade bilen med en skåpbil och fyra personer försökte springa från platsen.

Inga personskador

Samtliga kunde gripas av polis och medtogs för förhör. Föraren misstänks för grovt drograttfylleri samt grov vårdslöshet i trafik. De kommer också att höras gällande ett inbrott i helgen och försök till våld mot tjänsteman.

Ingen person ska ha kommit till skada i samband med händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.