Boris Lennerhov är vd på företaget Gekås i Ullared. Foto: SVT

Gekås personal utan bonus – inte hänt på 17 år

Uppdaterad
Publicerad

För första gången sedan bonusen för varuhuset Gekås personal infördes för 17 år sedan uteblir bonusen. Anledningen är att försäljningen stannat av.
– Det är klart de är besvikna, säger vd:n Boris Lennerhov.

Bonusens som personalen på varuhuset Gekås utanför Ullared i Falkenbergs kommun normalt har fått ta del av de senaste 17 åren har legat på mellan 10.000 och 15.000 kronor.

Anledningen till att företaget delat ut bonus till de anställda är för att tillväxten varit bra och därför har ledningen velat premiera de anställda. Men det gångna året ökade inte försäljningen och produktivitet förbättrades inte.

Därför uteblir personalens bonus.

Har du fått några reaktioner från personalen?

– Nej det har jag inte. De har varit väl införstådda i det här eftersom de får rapporter varje vecka. Men det är klart att de är besvikna, det är jag med, säger företagets vd, Boris Lennerhov.

Vill belöna de som gör jobbet

Är det viktigt att personalen får bonus?

– Jag personligen tycker det är väldigt viktigt att belöna de som gör jobbet. Handelsanställda är ju generellt inte högavlönade människor så blir det lite extra pengar gör det nytta i vardagen.

Boris Lennerhov säger att inledningen på det här året ser lovande ut och om företaget gör ett bra resultat i år så kommer personalen få en bonus igen, även om bonussystemet kanske görs om i någon form.

– Vi ska inte tangera noll igen. Om vi gör det riktigt bra och ökar tre procent så ska det ge en väldigt bra bonus.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ullared

Mer i ämnet