Höstlovet är igång! Foto: TT

Gratisaktiviteter du som hallänning kan göra under höstlovet

Publicerad

Halloweendisco i Societesparken, en resa till Liseberg och skräckfilms-marathon är några av de saker du som höstlovsfirare kan göra helt gratis.

Kungsbacka

Är du superbra på att göra snygga tårtor? I så fall är tårtävlingen på fritidsgården Galaxen i Onsala något för dig, där är det nämligen den tårta som ser bäst ut som vinner. 

Är tårtor inte din grej, och du kanske istället känner för att du vill testa din hörsel, känsel, lukt och smak? Då kan du hänga med på en sinnesvandring i mörkret på Fjärås Bräcka. 

Du kan också ta en tur förbi Äskhults by för vem vet, kanske finns det vättar och andra kusligheter på ängarna där ute.

Här hittar du hela schemat för höstlovet i Kungsbacka.

Laholm

För Laholmare som är 13 år och äldre kan man hänga med på en resa till Liseberg där det minst sagt är troligt att du ser saker som ofta kommer fram nu så här i Halloween-tider...

Du kan även testa på att dansa den amerikanska folkdansen Square dance eller varför inte gå på en föreläsning när Clara Henry föreläser om sin bok ”Mot framtiden – en simple guide till att krossa patriarkatet”.

Här hittar du hela schemat för höstlovet i Laholm.

Varberg

I Varberg väntar en vecka fullspäckad med kusligheter, så som ett läskigt Halloweendisco i Societetsparken, spökisar i Sagorummet på Kulturhuset Komedieanten och för de som vågar kommer man också kunna spendera en hel natt på Varbergs stadsbibliotek.

Här hittar du hela schemat för höstlovet i Varberg.

Halmstad

Även i Halmstad går höstlovets aktiviteter i Halloween-tecken, med en Halloweenfest där barn mellan mellan 5 till 9 år får klä ut sig och kolla på film.

Det arrangeras även Halloweenzumba för de där ute som känner för att testa på lite dans, spöklig dans. Är du en av de som alltid velat göra ditt egna spökljud? I så fall har du nu chansen att få göra det på Österskans Folkets rum, och får du inte nog kusligheter så kan du också gå på skräckfilmsmaraton på Bio Oskar.

Här hittar du hela schemat för höstlovet i Halmstad.

Falkenberg

I Falkenberg kommer du bland annat kunna gå och se Tim Burtons fantasy/dramatikfilm Corpse Bride, eller varför inte gå och bowla.

Du kan även testa på att pyssla med Día de los Muertos-tema på Falkenbergs bibliotek.

Här hittar du hela schemat för höstlovet i Falkenberg.

Hylte

Går det att grilla i slutet av oktober och trots att det så sent som i helgen snöade? Svaret är ja, i alla fall på Hyltes fritidsgård, och här händer det fler grejer under veckan. Allt från rundpingisturnering till Halloweendisco står på schemat, och om du känner att du behöver hjälp med att se superläskig ut inför discot så arrangeras även sminkhjälp innan festligheterna.

Här hittar du hela schemat för höstlovet i Hylte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.