Det finns mängder av aktiviteter att välja bland under höstlovet i länet kommuner Foto: TT

Kungsbacka missade att ansöka om bidrag för gratis lovaktiviteter

Publicerad

Ungefär 700 000 kronor till gratis lovaktiviteter för barn mellan 6 till 15 år var något som Kungsbacka missade att ansöka om. Cecilia Pihl är enhetschef för enheten Fritid och Livsstil i nämnden Fritid och Folkhälsa i Kungsbacka kommun.

– Det är pinsamt, tråkigt och mycket olyckligt. Jag skäms faktiskt, säger Cecilia.

Regeringen har valt att satsa 250 miljoner kronor för att barn i åldrarna 6 till 15 år ska kunna gå på gratis lovaktiviteter. En satsning som görs utöver det bidrag som redan finns för sommarloven.

Men det var inte alla kommuner som fick nys om det nya bidraget. I Sverige var det totalt 24 kommuner som missade att ansöka om pengar och ensamma om det i Halland var Kungsbacka kommun.

– Vi är inte nonchalanta, utan har helt enkelt inte inte sett något informationsmejl som ska ha blivit utskickat. Vi borde haft ögonen öppna, det är inte så att vi inte behöver pengarna, säger Cecilia Pihl.

Vad hade ni kunnat göra med de närmare 700 000 kronorna?

– Vi hade kunnat annordna fler läger, ta in fler timvikarier och på så sätt kunnat göra fler aktiviteter gratis för barnen, säger Cecilia Pihl.

”Nu vet vi det tills nästa gång”

Satsningen från regeringen kommer att pågå under 2018 till 2020 och är till för att alla barn, oavsett föräldrarnas ekonomi, ska kunna göra något meningsfullt under loven.

– Tillsammans med några andra kommuner som missat gjorde vi ett samlat mejl men fick som svar att vi hade fått tre påminnelser. Men nu vet vi det till nästa gång, säger Cecilia.

Så här mycket pengar fick din kommun i bidrag

Varbergs kommun – 592 650 kronor

Kungsbackas kommun – 0 kronor

Falkenbergs kommun  – 887 144 kronor

Halmstads kommun – 1 423 961 kronor

Hyltes kommun – 568 249 kronor

Laholms kommun – 864 545 kronor

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.