I klippet ovan förklarar Charlotte Libäck hur det går till på gratisbutiken och vad målet var med Dramalogens initiativ. Foto: SVT

Gratisbutik ska inspirera till återanvändning

Uppdaterad
Publicerad

I försök att värna om klimatet ”poppar” så kallade gratisbutiker upp runt om i landet. Dramalogen i Halmstad står bakom ett sådant initiativ.

En gratisbutik består av saker som människor lämnat in för att de inte vill ha dem längre.

– Vi tar emot det mesta, men inte vapen. Sen får folk komma hit och plocka det man behöver, säger Charlotte Libäck, som arbetar på Dramalogens gratisbutik.

Klimat

”Allt går att återanvända”

Tanken med gratisbutiken är att miljön ska vara i fokus. Istället för att slängas bort ska prylar och kläder komma till användning.

– Jag tycker verkligen att allt går att återanvända, säger Charlotte Libäck.

I söndags ”poppade” Dramalogens gratisbutik upp för en dag på Österskans i centrala Halmstad. Men den permanenta butiken har gått i graven i samband med flytt av Dramalogens verksamhet.

I klippet ovan förklarar Charlotte Libäck hur det går till på gratisbutiken och vad målet var med Dramalogens initiativ.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Klimat

Mer i ämnet