Stena-färjan flyttar från Varberg till Halmstad. Foto: TT

Grenå-färjan ställs in på grund av vädret

Uppdaterad
Publicerad

Eftermiddagens och kvällens avgångar mellan Grenå och Varberg är inställda. Orsaken är det hårda vädret som väntas drabba västkusten.

Färjan befinner sig nu i Grenå och den planerade turen till Varberg klockan tjugo över två är inställd. Stoppet gäller även turen från Varberg till Grenå, vid åttatiden ikväll.

– Vi ställer in efter en samlad bedömning av vindriktning och väder, säger Jesper Waltersson på Stena Lines presstjänst.

SMHI har dragit tillbaka klass 2-varningen som utfärdats för Halland och ersatt den med en klass 1-varning om ”mycket hårda vindbyar”. Men det är inget som påverkar beslutet för fredagens färjetrafik mellan Varberg och Grenå.

–  I det här fallet är det i huvudsak inte vindstyrkan som påverkar utan mer vindriktningen. Det ska blåsa sydvästlig vind och det har betydelse när man ska in i hamnen. Men det är en samlad bedömning som befälhavarna gör utifrån vindstyrka, vågor och vindriktning, säger Jesper Waltersson.

När tror ni trafiken kommer igång igen?

Enligt planen ska färjan inte gå i helgen så vi ligger kvar i Grenå fram tills måndag. Men det beror inte på vädret, säger Jesper Waltersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.