Nathalie Sibelius, butiksbiträde på Grillexperten i Falkenberg, vittnar om ett stort tryck på grillar i år. I klippet får du veta mer om vilka som är storsäljarna. Foto: Daniel Strömbäck/SVT

Grillar säljer så det ryker i halländska varuhus – 120 procent fler söker begagnat

Uppdaterad
Publicerad

Fler och fler har fått grillfeber under pandemin, det vittnar butiker som SVT Nyheter Halland har varit i kontakt med. Nu när grillsäsongen är här boomar efterfrågan på både nytt och begagnat.

– Många gånger hinner det inte komma in till butiken innan det säljer slut på nätet innan, säger Daniel Harrysson, varuhuschef på K-rauta i Halmstad, när han berättar om intresset för en typ av grill.

Även efterfrågan på begagnade grillar har ökat. Säljsajten Blocket ser en ökning i antal sökningar med 120 procent jämfört med april 2020 – och priserna går förstås också upp.

Coronapandemin

Trenden är samma i hela landet, menar kategorichefen på K-rauta, som säger att denna säsongen följer samma spår som förra året när det kommer till att köpa grill.

Klicka på klippet för att följa med in i två butiker som säljer grillar så det ryker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet