Glada miner när herrlandslaget i fotboll samlades i Båstad tillsammans med Gyllene Tider och Linnea Henriksson. Foto: Rickard Widgren/SVT och TT

Gyllene Tider peppade fotbollslandslaget inför VM

Uppdaterad
Publicerad

Det var strålande väder när det svenska fotbollslandslaget gjorde entré på träningsanläggningen i Båstad under måndagen. På plats fanns också Gyllene Tider och Linnea Henriksson som tillsammans är aktuella den svenska officiella VM-låten ”Bäst när det gäller”.

– Det är ett hedersuppdrag, säger Per Gessle till SVT Nyheter Halland.

Ungefär tusen glada fotbollsfans fanns på plats för att peppa Janne Anderssons fotbollsstjärnor inför världsmästerskapen i fotboll. Mediauppbådet var stort och evenemanget i Båstad bevakades av 40-talet journalister från landets större mediehus.

– Jag fick idén till en VM-låt på Söder i Stockholm. Det är häftigt att vara här nu, säger Micke ”Syd” Andersson, trummis i Gyllene Tider.

– Ja, känslan att stå här nu är surrealistisk, fyller bandets bassist Anders Herrlin i.

SVT Nyheter Halland fick en pratstund med Gyllene Tider och Linnea Henriksson, som känner sig riktigt laddade inför världsmästerskapen.

– Jag kommer sitta och skrika till matcherna, så jag är nästan lite orolig för hur min röst ska hålla under min turné i sommar, säger Linnea Henriksson och skrattar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.