Foto: SVT

Häktad man misstänkt för ännu en våldtäkt

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern häktades i januari misstänkt för våldtäkt på Getterön. Åklagare kopplar nu mannen till ytterligare en våldtäkt.

Enligt åklagare ska en kvinna blivit utsatt för våldtäkt och rån i anslutning till Naturum på Getterön i Varberg. En  47-årig man har suttit häktad sedan januari.

Han har i tidigare häktningsförhandlingar nekat till våldtäkt, utan menar att det handlar om sexköp. Han erkänner att han stal kvinnans mobiltelefon vid tillfället, men utan att bruka våld.

Ännu en våldtäkt

Samma man misstänks nu också ligga bakom en våldtäkt i Veddige utanför Varberg, i november förra året. Även i det fallet bedömer åklagaren att rör sig om både våldtäkt och rån och även för det fallet häktades mannen på onsdagen.

– Det enda jag kan säga om båda de här två ärendena som han nu är häktad för, är att han har haft samma tillvägagångssätt, så tillvida att han har haft kontakt med kvinnor via nätet som han inte har träffat tidigare. Sedan har man träffats i Varbergstrakten, sedan har brotten begåtts, säger åklagaren Ginger Johansson till Hallands nyheter.

Dömdes redan på 80-talet

Aftonbladet har under dagen också gått ut med uppgifter om att mannen redan på 80- och 90-talet dömdes för en serie våldtäkter i Stockholmsområdet.

Han ska då bland annat iförd maskering våldtagit kvinnor under knivhot.

1992 var senast han dömdes för en våldtäkt, enligt Aftonbladet. Han skulle då avtjäna 2,5 år i fängelse, men höll sig undan tills straffet preskriberades tio år senare.

Några år därefter flyttade han till Halland och Varberg, där han bland annat vid ett tillfälle dömts till böter för att ha köpt sex.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.