Foto: Johannes Tolf/SVT

Hallänning åtalad för skjutning i Värnamo

Publicerad

En man från Halmstad åtalas nu tillsammans med tre andra män för mordförsök i Värnamo. Åklagaren hävdar att det rör sig om ett attentat i en del av en konflikt mellan kriminella.

Sedan den 10 januari har en Halmstadbo i 20-årsåldern varit frihetsberövad misstänkt för mordförsök. Mannen ska enligt åklagaren deltagit tillsammans med tre andra män i en biljakt i Värnamo. De fyra männen ska ha suttit i två bilar och jagat en tredje samtidigt som de skjutit efter den. Under jakten träffade sju skott den förföljda bilen.

Skjutningen som skedde i början av året ska enligt åklagaren ha varit ett attentat och en del av en upptrappad konflikt mellan kriminella i Värnamo. Bevisen som åklagaren syftar på består bland annat av telefonanalyser, tändsatspartiklar, vittnesuppgifter och på de misstänktas kläder.

De fyra männen nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.