Halmstad är årets studenstad 2019/2020! Foto: SVT

Halmstad är Sveriges bästa studentstad

Uppdaterad
Publicerad

Efter sitt arbete för att göra livsituationen bättre för studenter i Halmstad kom nu det efterlängtade beskedet – Halmstad är årets studentstad.

Det är Sveriges förenade studentkårer, SFS, som delar ut utmärkelsen Årets studentstad och i år blev det Halmstad som kammade hem titeln. Detta för studentkåren på Högskolan i Halmstads och kommunens arbete för att göra livsituationen för studenter bättre. De tog hem priset med följande motivering:

”Halmstad är ett utmärkt exempel på vad en stad och lärosäte kan uppnå genom nära samarbete med studenter och studentkår. Genom en vilja att göra studietiden bättre och inkludera hela staden i arbetet vissar Halmstad vad en studentstad kan göra för att ge varje student den bästa möjliga studietiden!”

”Det känns jättekul, jag är jätteglad och jättestolt”

Erica Anderzén är vice ordförande i Halmstad studentförening och berättar att det är deras arbete med just studentinflytande som gjort det här möjligt.

– Vi har framförallt väldigt bra och fungerande studentinflytande på flera plan och det tror jag gör att vi hela tiden kan utvecklas i en riktning som gynnar studenterna. Vilket är bra helt enkelt, säger Erica.

Hur känns det att ha fått utmärkelsen?

– Det här blir som ett kvitto för att det vi jobbar med är något bra. Det här känns jättekul, jag är jätteglad och jättestolt, säger Erica.

Arbetet fortsätter

Även om Halmstad blev årets studentstad år 2019/2020 så kommer studentkåren och kommunen fortsätta jobba sitt allra bästa med att ha fortsatt bra studentinflytande och för att göra det bättre för stadens studenter. 

– Man är aldrig färdig. Det är bara att fortsätta och utveckla det vi gör. Fortsätta vara lyhörda för vad studenternas intressen och kunna möta behoven som dyker upp, säger Erica.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer