Charlotte Kalla och hennes sambo Anders Svanebo bytte skidor innan herrarnas rullskidslopp under SM-veckan i Halmstad 2013. Foto: TT

Halmstad får SM-veckan nästa år

Uppdaterad
Publicerad

Tanken var att Halmstad skulle stå som värd för SM-veckan 2020, men det satte coronaviruset stopp för. Nu står det klart att tävlingarna kommer till kommunen nästa år istället.

Eftersom evenemanget flyttas fram till nästa år påverkar beslutet även arrangörer kommande år. Linköping får 2022 och Umeå 2023, det vill säga ett år senare än det var tänkt.

– Det är en bra lösning, som gör att vi förhoppningsvis får nytta av mycket av det förberedelsearbete alla inblandade parter har gjort, säger Ulf Nilsson, SVT:s projektledare för SM-veckan.

Enligt Riksidrottsförbundets Per Bergljung, evenemangsansvarig för SM-veckan, har alla parter visat stor förståelse.

– Vi är väldigt ödmjuka och tacksamma inför den lösningsorienterade inställningen samtliga parter, såväl specialidrottsförbund som kommande värdstäder, uppvisat i en svår situation, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer