Tony Karlsson, klubbchef HBK, om satsningen för att locka publik till sporten i Halmstad. Foto: SVT

Halmstad Gameday ska locka tillbaka publiken

Uppdaterad
Publicerad

Det minskade intresset för sport i Halmstad har resulterat i dåliga publiksiffror för idrottsklubbarna. För att vända trenden går fem klubbar ihop och anordnar ”Halmstad Gameday” – en fullspäckad matchdag med gratis inträde.

Halmstad Gameday är ett samarbete mellan HK Drott, HBK Futsal, Halmstad BTK, Hylte/Halmstad volley och Halmstad Innebandyklubb med syftet att få upp invånarnas ögon för sporterna.

Under eventet kommer det spelas tävlingsmatcher på Halmstad Arena inom samtliga sporter, och även finnas möjlighet för allmänheten att själva testa på.

– Tanken är att man som besökare ska kunna röra sig mellan hallarna och få se massor med idrott. Det blir festlig stämning, säger Tony Karlsson, klubbchef HBK.

”Unikt”

Att gå ihop och samarbeta är något man skulle börjat med för längesen, menar arrangörerna.

– Jag vet inte annat ställe i landet där samarbetar såhär. Det är unikt, säger Leif Nilsson, ordförande i Hylte/Halmstad volleybollklubb.

Är man intresserad av volleyboll när man kommit för att titta på en fotbollsmatch, tror du?

– Utav nyfikenhet, ja. Många pratar till exempel om volleyboll, men få kommer och tittar, säger han.

Halmstad Gameday går av stapeln den 12 januari samt den 2 februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.