Butiksägaren Lars Svensson undrar varför Halmstad kommun inte har informerat honom om att det ska byggas en rondell nära hans butik. Foto: Alexandra Nordwall/SVT

Halmstad kommuns rondellbygge kritiseras av butiksägare

Uppdaterad
Publicerad

När Halmstad kommun sätter igång med ett rondellbygge i slutet av augusti kommer vägen som leder till Lars Svenssons butik att stängas av. Nu kritiserar kan kommunen för att han inte informerats om bygget.
– Butiken kanske behöver stänga ner, säger Lars Svensson.

Det är vid korsningen där Nya Tylösandsvägen och Bäckagårdsvägen möts som Halmstad kommun har beslutat att bygga en rondell i slutet av augusti till och med slutet av december.

Lars Svensson är orolig för att den begränsade framkomligheten kommer leda till ett minskat kundflöde och flera miljoner i förluster. 

I klippet ifrågasätter butiksägaren Lars Svensson varför Halmstad kommun inte har informerat honom om att det ska byggas en rondell i närheten av hans butik.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer