Foto: SVT

Halmstad Pride lägger ned

Uppdaterad
Publicerad

Halmstad Pride lägger ned. I ett pressmeddelande skriver RFSL Halland att ”maktkamper och personliga vendettor” ligger bakom nedläggningen.

Föreningen Halmstad Pride startades av RFSU och RFSL och tanken med föreningen var att underlätta anordnandet av Pridefestivaler i Halmstad. Men under ett extrainsatt årsmöte beslutades det under måndagskvällen att föreningen nu läggs ned.

I ett pressmeddelande skriver man att det har varit svårt att hitta ett fungerande samarbete och att Halmstad Pride skapat osämja mellan medlemsföreningarna och att ständiga ”maktkamper och personliga vendettor har pågått sedan starten”.

Pridefestivalen 2017 osäker

RFSL Halland meddelar att målet är att fortsätta anordna Pridefestivalen i Halmstad men att det troligtvis inte blir någon under 2017. Man vill heller inte kommentera nedläggningen mer än via pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.