Halmstad vill ha höghastighetståg

Uppdaterad
Publicerad

Halmstad kommun ger sig in i kampen för framtidens höghastighetståg. Kommunen hoppas bli ett av stoppen på sträckan mellan Stockholm och Malmö.

– Bland de tjugo strösta städerna i landet så finns Helsingborg och Halmstad och det är de enda två som inte har direkta tågförbindelser med Stockholm och båda städerna växer. Så därför tycker jag att det känns naturligt att man ska titta på ett alternativ Jönköping, Halmstad och Helsingborg och söderut för den nya höghastighetsbanan, säger kommunstyrelsens ordförande Carl-Fredrik Graf (M).

Samtidigt så blir det ju en kamp mellan olika städer, vad är det som talar för Halmstad?

– Det som talar för oss är att det är en tillväxtregion, här bor många människor, det byggs en hel del och arbetsmarknadsregionerna hänger ihop. Jag tror dessutom att till hösten får vi ett genomslag i tunneln och då kommer antalet pendlare mellan södra Halland och nordvästra Skåne att öka och då kommer arbetsmarknaden att integreras vilket talar ännu mer för att man forsätter att bygga vidare på sådana tankar, avslutar han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Höghastighetsbanan

Mer i ämnet