Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hanna Billmayer Foto: Alice Loth/SVT

Halmstads plan för klimatanpassning: Kartlägga kommunens varmaste platser

Uppdaterad
Publicerad

Hårdgjorda ytor lagrar värme – vilket skapar problem för klimatet. Nu kartlägger Halmstads kommun problemområden som en del i sin klimatanpassningsplan för att planera för en grönare framtid.

– Vi ser vissa riskområden i kommunen, och även riskgrupper som drabbas hårdare av värmen, säger Hanna Billmayer, klimatanpassningsstrateg på Halmstads kommun.

Bygg- och miljöförvaltningen samarbetar med teknik- och fastighetsförvaltningen, men fler förvaltningar kommer involveras allteftersom då klimatanpassning sträcker sig över flera sektorer.

Del i klimatanpassningsplanen

Det handlar om att minska sårbarheten för samhället vid klimatrelaterade händelser, som till exempel att skydda bostäder och infrastruktur vid extremväder.

Värmekarteringen ska stå klar under våren. Underlaget ligger sedan till grund för analyser som tjänstepersoner presenterar för politikerna och som därefter tas upp till beslut.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.