Foto: SVT

Halmstads teaters chef köps ut

Uppdaterad
Publicerad

Teaterchefen Ulf Andersson lämnar sin tjänst med omedelbar verkan. För det får han tio månadslöner.

– Jag var beredd att fortsätta på Teatern. Men jag ville att Destination Halmstads vd Johan F Lundberg skulle förklara sitt agerande mot mig den senaste tiden. Han vägrade och svarade bara att vi har olika uppfattningar. Nästa dag fick jag ett erbjudande om avgångs­vederlag, förklarar Ulf Andersson för Hallandposten.

Ulf Andersson har varit chef för teatern sedan 2011 och han har det senaste året varit kritiskt mot hur ägaren Destination Halmstad sett på Halmstads teaters roll.

Läs också: Kulturen kritisk – vill ta tillbaka teatern

”En ömsesidig överenskommelse”

– Det här kom plötsligt. Jag har inte riktigt hunnit smälta det ännu. Det är på ett sätt väldigt tråkigt, men på ett annat skönt att slippa käfta varje dag. Däremot är det tragiskt för Teaterns utveckling att politikerna har valt att låta den ligga kvar under Destination Halmstad i stället för att flytta den till kulturnämnden, säger han till Hallandsposten.

Destination Halmstads vd,  Johan F Lundberg, bekräftar att Ulf Andersson ska sluta på teatern.

–Vi är överens om att han ska avsluta sin anställning som chef för Halmstads teater. Det är en ömsesidig överenskommelse. Mer än så vill jag inte säga, säger han till Hallandsposten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.