Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Häng med på Jonas äventyr i klippet – och hör honom berätta varför han tycker det är viktigt att öka kunskapen om bipolär sjukdom. Foto: Jonas Böhlmark/Privat

Han paddlar sup från Norge till Danmark – för att minska stigmat kring bipolär sjukdom

Uppdaterad
Publicerad

Jonas Böhlmark är ute på ett extremt äventyr. De senaste 14 månaderna har han åkt skidor, cyklat, sprungit och paddlat genom Norra Europa. Syftet? Att sprida kunskap kring bipolär sjukdom.

SVT Nyheter Halland möter upp Jonas Böhlmark på Getterön i Varberg. Han är nu inne på etappen ”Narvik till Köpenhamn – på sup” i sitt större äventyr runt Nordeuropa.

Se reportaget och följ med på delar av äventyret i klippet ovan.

På bara någon dag har han paddlat genom halva Halland med en hängmattan i bagaget, som han sovit i under nästan hela äventyret.

Trots att han är dyngsur och kall efter att nyligen trillat i havet möter SVT:s reporter en glad äventyrare. Hans mål med äventyret är genom att medverka i media samt genom sina egna sociala medier sprida kunskap och minska stigmatisering av bipolär sjukdom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.