Thomas Sivertsson, tränare för Drotts damer. Foto: SVT

Drotts framtid fortfarande oviss

Uppdaterad
Publicerad

Den 30 september har Drotts seniorlag seriepremiär, men det är fortfarande oklart om handbollsklubben ens finns kvar då.

Drotts damer ligger i Allsvenskan och herrarna i division 1. Halmstad kommun låter inte A-lagen träna eller spela sina matcher i Halmstad arena. Det beror på att Drott obetalda hallhyror på 185.000 kronor.

LÄS MER: Från SM-guld till kris på fyra år

Sedan i somras har både herr och damlaget tränat i Slöingehallen. Det är mindre än två veckor kvar innan matchdags, och en start i arenahallen skulle vara viktig.

– Det skulle betyda allt, framförallt ekonomiskt. Vi har möjligheten att fylla hallen och också ha en sponsoraktivitet och ge folk chansen att få hjälpa till, säger Thomas Sivertsson, tränare Drott dam.

Får stöd

I värsta fall kan det gå så illa att klubben går i konkurrs. Men i måndags fick föreningen in 70.000 kronor via en insamling av privatpersoner och företag.

LÄS MER: Herrarna rasade – nu satsar Drotts damer mot toppen

Enligt Thomas Sivertsson kan klubben garantera att skulden på 185.000 kommer betalas in sista oktober. Men kommunen vill se pengarna innan klubben får tillgång till hallen.

– Har man skulder på mer än 50.000 kronor eller har flera förfallna fakturor då blir man avstängd. Drott visste om detta redan i januari, säger Lars Püss, ordförande teknik- och fritidsnämnden.

Kommer Drott kunna spela matcherna i Halmstad arena?

– Det får vi se, säger han.

Vore bakslag mot damernas framgång

Om föreningen inte får tillgång till Halmstad arena menar Thomas Sivertsson att det skulle vara ett rejält bakslag mot damernas framgång.

– Vi kommer inte ha någon damverksamhet på lång tid isåfall. Vi har fått hit många spelare som vill spela på hög nivå men de kommer lämna, säger Sivertsson och tillägger:

– Men jag tror inte det kommer gå så långt. Jag tror att vi kommer få förståelse om att det är premiären som kommer generera i att vi kommer kunna betala skulden, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.