Foto: SVT

Här är de populäraste utbildningarna i Halmstad

Publicerad

I dagarna fick alla studenter tacka ja eller nej till de utbildningar de sökt. Därmed blev det definitivt klart vilken som är Högskolan i Halmstads populäraste utbildning.

De senaste siffrorna visar att 7107 studenter är antagna vid Högskolan i Halmstad i höst. Det är fem procent fler än i fjol.

Det populäraste programmet är civilekonomprogrammet som hade drygt 1500 sökanden. Även sjuksköterskeprogrammen är populära, samt fastighetsekonomprogrammet, och psykologi med inriktning på idrott och motion.

Några utbildningar är mindre populära

Den utbildning som har ökat mest i intresse heter naturvård och artmångfald som fått nästan dubbelt så många sökande i år. Där tar man i höst in 42 studenter jämfört med 17 förra året.

Men på vissa program finns det tomma platser. Det gäller till exempel några av ingengörsprogrammen som har betydligt färre sökanden jämfört med vad man hade för ett antal år sedan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer