Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Varför söker sig fler tjejer till transportprogrammet? Och vad betyder det för branschen att fler kvinnor blir lastbilschaufförer? Starta klippet för att höra skolledare Dan Håkansson. Foto: Emelie Skoog/SVT

Här är en tredjedel av transporteleverna tjejer

Uppdaterad
Publicerad

Transportbranschen har länge varit mansdominerad – nu kan det kan vara på väg att förändras. På Kristinehedsgymnasiet i Halmstad har andelen tjejer på fordon- och transportprogrammet ökat till en tredjedel på fem år.

Varför söker sig fler tjejer till transportprogrammet? Och vad betyder det för branschen att fler kvinnor blir lastbilschaufförer? Starta klippet för att höra skolledare Dan Håkansson.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Varför vill Felizia bli yrkeschaufför? Och hur ser Melina på att jobba i en mansdominerad bransch? Häng med till Kristinehedsgymnasitet och hör dem berätta i klippet ovan. Foto: Emelie Skoog

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.