Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Varför är det inte lämpligt att bygga bostäder på platsen där Örjans vall ligger idag? Det svarar Halmstads planchef, Olof Selldén på i klippet. Foto: Anton Johansson/SVT

Här är förutsättningarna inför beslutet om bostadsplaner på Örjans vall

Uppdaterad
Publicerad

Framtiden för fotbollsarenan Örjans vall i Halmstad är oklar. Ett första steg mot bostäder på området kan tas under måndagen. Här förklarar kommunens planchef varför han inte ser det som lämpligt att bygga 2 000 lägenheter på området.

Allsvenska Halmstads bollklubb vill att det byggs en ny huvudarena i Halmstad. Det är också föreningen tillsammans med byggbolaget MTA som tagit initiativ till att starta planläggningen av bostadsbebyggelse på nuvarande fotbollsarenan Örjans vall.

Tanken är att bostadsbygget ska finansiera bygget av en ny fotbollsarena på Sannarp i Halmstad.

Problematiskt att bygga på området

Under måndagen ska kommunstyrelsen i Halmstad ta beslut om byggplanerna ska tas vidare och om det ska startas en utredning om ny fotbollsarena. 

Men Örjans vall-området är problematiskt för bebyggelse och kalkylen går inte ihop, visar den planutredningen som gjorts inför beslutet.

Tre skäl till varför utredarna är tveksamma till planerna, berättar kommunens planchef Olof Selldén om i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.