Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Innan valet var det annorlunda toner kring det andra partiet. Så ska Moderaterna och S komma överens denna mandatperioden. Foto: Anton Johansson/SVT

Här är frågorna som splittrat S och M i Halmstad – så ska de enas

Uppdaterad
Publicerad

Även om de nya samarbetspartierna i Halmstads kommun, M och S, tycker likadant i en rad lokala frågor, finns det frågor där de innan valet hade skilda åsikter. Här ser du hur de svarade om bostadspolitiken, friskolor och kommunskatten i SVT:s lokala valkompass – och hur de nu säger att de ska enas.

Sverige har efter årets val fått fler blocköverskridande kommunstyren där de tidigare ärkerivalerna M och S samregerar. Det visar .

Halmstad är en av kommunerna där detta skett. Här har M, S och KD gått samman i ett helt nytt majoritetsstyre som de kallar ”Ansvar för Halmstad”.

Valet 2022 Halland

Se klippet ovan för att se hur S och M förklarar att de ska enas i frågor där de inför valet stod långt ifrån varandra.

Men fick väljarna vad de förväntat sig när M och S i Halmstad gick samman? Se politikerna svara i klippet nedan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Innan valet hade nog inte många gissat att dessa två skulle sitta i samma styre. Har väljarna fått vad de röstade för? Det ger Pålsson (S) och Fallkvist (M) sin syn på i klippet. Foto: Anton Johansson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Halland

Mer i ämnet