Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Klippet visar övervakningsbilder från rånet mot smyckesbutiken i Mellbystrand. Foto: polisens förundersökning

Här fångas rånarna på film vid guldrånet i Mellbystrand

Publicerad

Polisen har en skäligen misstänkt för rånet mot en smyckesbutik i Mellbystrand men ber nu allmänheten om hjälp i jakten på gärningsmännen.

I klippet syns bilder från rånet som fångades av övervakningskamera.

– Kan vi få hjälp så skulle det vara jättebra. Vi behöver komma vidare, säger åklagaren Jon Lindahl.

Ber om hjälp

Det var vid halv sjutiden på kvällen tisdagen den 27 februari som smyckesbutiken i Mellbystrand utsattes för ett grovt rån. Tre personer ska då ha tagit sig in i butiken, hotat personal med pistolliknande föremål och stulit varor värda cirka 150 000 kronor.

Därefter flydde de från platsen med bil. Enligt polisen ska de ha haft en Rover sedan. Polisen är även intresserade av iakttagelser av en vit bil som Rovern en kort stund ska ha stått parkerad intill.

Alla gärningsmän på fri fot

Polisen har sedan händelsen bland annat hållit vittnesförhör och säkrat teknisk bevisning men inte lyckats hitta någon av gärningsmännen. En person är skäligen misstänkt och anhållen i sin frånvaro.

– Vi söker efter alla gärningsmän. Vi har ingen gripen eller någon som vi tagit in på förhör, säger Jon Lindahl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.