Här fastnar det mystiska skenet på film i närheten av Ringhals

Uppdaterad
Publicerad

Strax före 20.30 på fredagskvällen upptäckte Daniel Petersson att något stack ut lite extra under bilfärden i närheten av kärnkraftverket Ringhals.

– Det var så himla starkt ljus, säger han till SVT Nyheter Halland.

Daniel Petersson och hans familj körde på E6 söderut från Göteborg strax efter klockan 20 på fredagskvällen. När skenet de såg blev allt starkare tog familjen fram kameran och dokumenterade det mystiska skenet på himlen.

– Det var ett starkt lysande objekt som hovrade över motorvägen, när vi passerade kärnkraftverket. När när jag läste nyheterna i morse så slog jag ihop ett och ett, säger han.

Till en början trodde familjen att det var ett flygplan som skulle krascha men efter en liten stund insåg Daniel Petersson att det var något annat som rörde sig på januarihimlen.

En polisanmälan

Vid 20-tiden på fredagskvällen larmade en skyddsvakt polisen och berättade om ett misstänkt flygande föremål som ska ha rört sig i närheten av Ringhals. Polisen åkte ut till området och spanade med helikopter men hittade ingenting. Skyddsvakten misstänkte att det kunde ha varit en drönare.

– Vi blev bländade och väldigt nyfikna på vad det kan vara, säger han.

Vid samma tidpunkt ska en större drönare har setts flyga över Forsmarks kärnkraftverk, något liknande ska även ha inträffat i Oskarshamn och Barsebäck.

– Vi har också kontaktat polisen, tillägger Daniel Petersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.