Hamninloppet i Torekov har blivit en finfin skridskobana tack vare den senaste veckans iskyla. Foto: Hanna Bohlin

Här är det skridskobana i hamnen – tacka rysskylan för det

Uppdaterad
Publicerad

Säga vad man vill om kylan från Sibirien, men den skapar ovanliga möjligheter. I Torkeov på Bjärehalvön åker ortsbefolkningen skridsko i hamnen för första gången på... ja, många år.

– Jag har aldrig varit med om att det varit fruset så det har gått att skridsko i hamnen tidigare, säger Torekovsbon Hanna Bohlin som bott större delen av sitt liv på orten.

Det är hon som filmat klippet här ovanför.

Skridsko till Hallands väderö

Under flera dagar den här veckan har det varit finfin skridskobana i hamnbassängen där bland annat båtarna till Hallands väderö normalt lägger till på sommarhalvåret.

I lokala grupper på sociala medier diskuteras om det här har inträffat tidigare. En del drar sig till minnes att det varit vintrar då det till och med gått att åka skridsko hela vägen över havet ut till Hallands väderö. Men det var länge sedan.

1966, 1947 och 1985 är årtal som nämns.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.