Elflygplanet som används vid turnén har en batteritid på cirka trettio minuter. Se bilderna från luften i klippet! Foto: SVT

Se Skandinaviens första elflygplan lyfta i Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

I Halmstad inleddes en elflygplansturné som ska genomföras i södra Sverige närmsta tiden. Syftet är att lyfta fram fördelarna med elflyg och visa hur morgondagens flygturer kommer att gå till. Under premiären fick besökarna testa att flyga i en tur i Skandinaviens första elflygplan.

Turnén är ett samarbete mellan Aeroklubben i Göteborg och organisationen för Sveriges regionala flygplatser. Utöver Halmstad kommer man att besöka Kristianstad, Kalmar och Växjö. Syftet är att sätta miljö och hållbarhet i fokus.

– Det viktigaste är att använda oss av elen samtidigt som vi också försöker byta det fossila bränsle som vi idag använder, säger David Hild, Fly Green Fund.

Se när Sveriges enda elflygplan lyfter i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.