Här ska Varbergs nya skatepark ligga

Publicerad

Tre förslag ligger på bordet när Varbergs kultur- och fritidspolitiker i dag beslutar om var man vill ha en ny skatepark. Valet faller på alternativet närmast centrum.

Det har varit en diskussion som pågått i flera år. Först skulle det byggas en helt multipark med flera olika verksamheter vid Kärleksparken. Men det föll efter överklaganden.

I dag handlar det om en renodlad skatepark och politikerna i kultur- och fritidsnämnden har på torsdagen tagit beslut om var det ska ligga.

Centralt läge

Av tre huvudalternativ – Håstens idrottsområde, vid Brearedshallen eller i anslutning till Varbergs idrottshall – faller valet på det sistnämnda.

– Dels är det ett centralt läge dit det är enkelt för många att ta sig, också för de som kommer med buss utifrån landsbygden. De slipper byta buss till Håsten eller Breared. Det ligger också nära andra ungdomsverksamheter och nära Påskbergsskolan, säger Christofer Bergenblock (C), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Hur stort behov bedömer ni att det finns för en skatepark?

– Vi har två föreningar, UFO 2000 och Varbergs skateboardförening som organiserar 400 medlemmar. Sedan har vi många som inte är med i någon förening, men skejtar ändå. Så vi bedömer att underlaget för en skatepark är stor, säger han.

Tidigast 2020

Och hur snart kan de ha en skatepark?

– Det kommer dröja ett tag. Nästa steg är att göra en förstudie med kostnader och ritningar på hur det ska se ut, så att vi kan få in det i budgetarbetet nästa år. Tidigast möjliga genomförande är 2020, säger Christofer Bergenblock (C).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.