Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vargarna kommer komma tillbaka”. Djurägaren Anna Kristensson har gjort sig av med fåren, men hästarna är kvar. Här berättar hon om beslutet och oron. Foto: Peter Osterberger/SVT

Anna gör sig av med fåren – efter att första vargreviret bildats i Halland

Publicerad

Hon har tidigare fått får dödade av varg. När det nu står klart att Hallands första vargrevir etablerats i närområdet väljer djurägaren Anna Kristensson i Simlångsdalen att göra sig av med fåren – istället för att satsa på rovdjursstängsel.

Tre djurägare i anslutning till vargreviret i södra Halland har hittills sökt bidrag hos Länsstyrelsen för rovdjursavvisande stängsel. Anna Kristensson är inte en av dem.

I klippet ovan berättar hon om varför hon inte tror att rovdjursstängsel är lösningen för att ha fåren kvar, och om oron för vad som ska hända med korna och hästarna som hon har kvar.

Varg i Halland

Djurägare med får och getter prioriteras när det gäller att betala ut bidrag för rovdjursavvisande stängsel.

Här svarar Länsstyrelsens rovdjurshandläggare på varför det är så:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi hoppas att fler ska söka”. Möt Martin Broberg som förklarar hur Länsstyrelsen prioriterar när det gäller skydd mot vargen. Foto: Peter Osterberger/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Varg i Halland

Mer i ämnet