Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tio av Anna Kristenssons 14 får dog i vargattacken. Nu vill hon att Länsstyrelsen börjar en skyddsjakt på vargen. Foto: Tessa Melkersson/Jenny Olsson/SVT

Vargen dödade tio av Annas får: ”Trodde inte det var sant”

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot onsdagen utsattes Skenekulls Gård i Esmared för en vargattack där tio av deras 14 får dödades. Det är nu den tredje vargattacken i södra Halland den senaste månaden.  

Trots att fårhagen hade elstängsel lyckades vargen ta sig in och döda tio av fåren. Kvar blev tre lamm och en tacka.

– Vi har elstängsel till alla våra djur. Och jag tänkte att ett så bra stängsel med stark ström i skulle hjälpa till att hålla vargen borta, säger gårdsägaren Anna Kristensson.

Varg i Halland

När dottern Amanda Kristensson tillsammans med två kollegor kom ned till hagen på onsdagen såg de att fåren låg utspridda.

– Det är jättehemskt, det är ju sådant lidande för fåren också, säger Amanda Kristensson.

Vill ha skyddsjakt

Detta är den tredje vargattacken i södra Halland sedan början på september. Och nu vill Anna Kristensson att det påbörjas skyddsjakt.

– Jag är orolig att vargen ska ge sig på mina andra djur. Jag tror inte den kommer sluta nu när den har börjat, säger hon.

Om Länsstyrelsen bestämmer sig för att analysera DNA:t på vargen kan de därefter ta ett beslut om en eventuell skyddsjakt ska inledas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Varg i Halland

Mer i ämnet