Politiker och tjänstemän sätter spaden i jorden. Foto: Kungsbacka kommun

Här tas första spadtaget till det nya badhuset

Uppdaterad
Publicerad

I april förra året sa politikerna i kommunfullmäktige i Kungsbacka ja till att bygga ett nytt badhus i Kungsbacka. Idag sattes bygget igång.

På onsdagsförmiddagen sattes spaden i marken för projektet som beräknas kosta kommunen nästan en halv miljard kronor. Badhuset som nu börjar byggas på grusplanen vid Kungsbacka sportcenter ska stå klart våren 2020 och kommer både vara ett familjebad och en träningsanläggning.

 – Främst så är det en väldig tillgång för alla kommunens invånare. Det är så roligt med den spännande helheten, med något för alla, som det nya badhuset erbjuder. Kul att det blir en vattenrutschkana som ligger utanpå byggnaden, säger Lovisa Eld, förvaltningschef Service i Kungsbacka.

Täcker behovet

Bakgrunden är att kommunen växer och att dagens simhall börjar bli sliten efter 30 års användning. Kommunen räknar med att det nya badhuset kommer att täcka behovet i över 20 år och kommer dra 300 000 besökare årligen. Utöver badhuset kommer det också att byggas en stor park mellan det nya badhuset och den gamla ishallen.

– Med den här parkmöjligheten och badhuset  så kommer det att innebära  en ny mötesplats för kommunens invånare, säger Lovisa Eld.

Det nya badhuset

* Den totala ytan blir 12 000 kvadratmeter.

* En delbar bassäng på 50x25 meter med hopptorn på 3 meter och en enmeterssvikt samt två stycken undervisningsbassänger.

* En stor bassäng med 10 simbanor.

* En familjedel med småbarnspool, varmbassäng och en bassäng med bland annat strömkanal samt en relaxavdelning om 450 kvadratmeter med kallpool.

* Tre bastur och en utvändig terrass.

* Ett gym och café med cirka 120 sittplatser inomhus.

Källa: Kungsbacka kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.